Από τα “λογάδα” αμπέλια του 1950 στο σήμερα ..

Το μικρό οινοποιείο ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

Διαδραστικά μέσω ZOOM στις οθόνες μας την:

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 18:00

Για πληροφορίες, συμμετοχές επικοινωνήστε:

6937 26.55.82  –  Ηλιάδης Νίκος

 

Προσαρμοζόμενοι στα νέα δεδομένα και με θερμές ευχές για την Νέα Χρονιά, συνεχίζουμε..

e-νογευσιγνωσία#4

Χαλαρώστε μπροστά στις οθόνες σας και ξεκινάμε..

 Θα παρουσιαστούν 3 ετικέτες του οινοποιείου ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ τις οποίες θα παραλάβετε διπλές στο “e-nokit” των 6 φιαλών, συνοδευόμενο με τις απαραίτητες οδηγίες για την διεξαγωγή της εκδήλωσης.

  •  Τεχνικά η εκδήλωση θα διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης με την εφαρμογή ZOOM. Μπορείτε να την εγκαταστήσετε δωρεάν στην συσκευή σας.
  •  Προβλέπεται ένας συγκεκριμένος αριθμός συμμετεχόντων για την μεγιστοποίηση της διαδραστικότητας και της επικοινωνιακής ποιότητας.
  •  Υπάρχει συμβατότητα με όλες τις τηλεπικοινωνιακές συσκευές. (Κατά προτίμηση Φορητός ή επιτραπέζιος Η/Υ).
  •  Με την εγγραφή σας στο enopolio και την αγορά του “e-nokit” θα λάβετε με email τον κωδικό συμμετοχής προκειμένου να ενεργοποιηθεί η σύνδεση σας την καθορισμένη ώρα της εκδήλωσης.  Εγγραφείτε εδώ.
  •  Αν αντιμετωπίζετε δυσκολία με την διαδικασία εγγραφής κανένα πρόβλημα! τήν αναλαμβάνουμε εμείς.
  •  Είστε ήδη εγγεγραμμένος χρήστης; Προχωρήστε στην αγορά του e-nokit.

 Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε για οποιαδήποτε απορία ή συμπληρωματική πληροφορία.

Καλή e-νοαπόλαυση !!

Το e-nokit περιλαμβάνει 6 φιάλες. Συλλογή απο 3 ετικέτες του οινοποιείου που θα δοκιμάσουμε και 3 όμοιες για να τις απολαύσετε οποτεδήποτε επιθυμείτε.

Χωρίς έξοδα αποστολής:

– Ηράκλειο Κρήτης και ευρύτερη περιοχή παράδοση στον χώρο σας.

– Αθήνα: Με ιδιοπαραλαβή από Πρακτορείο Αθήνας.

Θεσσαλονίκη: Με ιδιοπαραλαβή από Πρακτορείο Θεσσαλονίκης.

 Για οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα υπάρξει επικοινωνία για τον υπολογισμό του κόστους μεταφοράς.

 

Δείτε το e-nokit ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ

Η Ιστορία

 Ξεκινά το 1950 απο τον πατέρα, τον Ιωάννη Παρασκευά . Αμπελουργός και Αποσταγματοποιός, όχι τόσο στα «χαρτιά» , αλλά στην «καρδιά», με μεγάλη αγάπη για την κρητική γη και τις οινοποιήσιμες ποικιλίες της.

 Η καλλιέργεια των ιδιόκτητων αμπελώνων τον οδήγησε στην παραγωγή οίνου με την διαδικασία της χωρικής οινοποίησης, ενώ συγχρόνως αξιοποιούσε ότι περίσσευε από το κρασί κι έφτιαχνε τη γνωστή «πλανεύτρα» τσικουδιά.

 Την εποχή εκείνη, στο Μαλεβίζι και στην ευρύτερη Κρήτη, κάποια αμπέλια τα ονόμαζαν «λογάδα» γιατί σε έναν ενιαίο αμπελώνα φυτεύονταν πολλές και διαφορετικές οινοποιήσιμες ποικιλίες σταφυλιών. Έτσι λοιπόν κατάφερε να συγκεντρώσει 40 στρέμματα καλλιεργήσιμων αμπελώνων, στον Σάρχο Μαλεβιζίου και στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ηρακλείου. Το 1973, πρωτοπόρος για την εποχή του, κατασκευάζει τσιμεντένιες δεξαμενές  οινοποίησης και πατητήρια μεγαλύτερης χωρητικότητας .

Σήμερα

 Αναλαμβάνει τα ηνία η επόμενη γενιά. Το 2013 ιδρύεται νέο σύγχρονο οινοποιείο. Η συγκομιδή των σταφυλιών πραγματοποιείται χειρωνακτικά κατά την διάρκεια του τρύγου, και αυστηρά από τις 05:00 π.μ έως και τις 11:00 π.μ.

 Το 2015 συμμετέχει στην οικογένεια του Wines of Crete, και επικεντρώνεται στην εμφιάλωση τοπικών ποικιλιών όπως: Βιδιανό, Μοσχάτο Σπίνας, Λιάτικο, Κοτσιφάλι, Μαντηλάρι.

 Η έκταση των ιδιόκτητων αμπελώνων είναι 70 στρέμματα στην ευρύτερη περιοχή του Σάρχου Μαλεβιζίου, όπου βρίσκεται το οινοποιείο και το αποστακτήριο. Οι συνολικές φιάλες που παράγονται ετησίως ανέρχονται στις 35.000.

Η συνέχεια στις φιάλες σας ..

  • Πιο καλή η μοναξιά; ή με την αγαπημένη μας παρέα; αν επιτρέπεται! (μοιράζουμε και το κόστος..).
  • Δεν πίνουμε! Δοκιμάζουμε ..
  • Δεν αγχωνόμαστε οι προνομιακές τιμές θα μείνουν ..
  • Βάζουμε τα μωρά για ύπνο ..
  • Τα ενήλικα μωρά επιτρέπονται ..                                                                                                                                                                                                                          εις e-γείαν