Ξεφυλλίζοντας την οκτάφυλλη μαργαρίτα από το δίσκο της Φαιστού,
αναγνωριστικό του οινοποιείου “Ιδαία”, με την πρώτη πανάρχαια ονομασία της
Κρήτης, ο οινολόγος Βασίλης Λαδερός μας αποκαλύπτει τα μύστικα του Ωκεανού
και της Εσπερίδας. Διαδραστικά μέσω ZOOM στις οθόνες μας την
Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 18:00

Για πληροφορίες, συμμετοχές επικοινωνήστε:

6937 26.55.82  –  Ηλιάδης Νίκος

 

Πληροφορίες εκδήλωσης

Προσαρμοζόμενοι στα νέα δεδομένα, με ευχές για υγεία και ασφάλεια, συνεχίζουμε..

e-νογευσιγνωσία#2

Χαλαρώστε μπροστά στις οθόνες σας και ξεκινάμε..

 Θα παρουσιαστούν 6 ετικέτες της ΙΔΑΙΑ Ονοποιητικής τις οποίες θα παραλάβετε στο “e-nokit” συνοδευόμενο με τις απαραίτητες οδηγίες για την διεξαγωγή της εκδήλωσης.

 •  Τεχνικά η εκδήλωση θα διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης με την εφαρμογή ZOOM. Μπορείτε να την εγκαταστήσετε δωρεάν στην συσκευή σας.
 •  Προβλέπεται ένας συγκεκριμένος αριθμός συμμετεχόντων για την μεγιστοποίηση της διαδραστικότητας και της επικοινωνιακής ποιότητας.
 •  Υπάρχει συμβατότητα με όλες τις τηλεπικοινωνιακές συσκευές. (Κατά προτίμηση Φορητός ή επιτραπέζιος Η/Υ).
 •  Με την εγγραφή σας στο enopolio και την αγορά του e-nokit θα λάβετε με email τον κωδικό συμμετοχής προκειμένου να ενεργοποιηθεί η σύνδεση σας την καθορισμένη ώρα της εκδήλωσης.  Εγγραφείτε εδώ.
 •  Αν αντιμετωπίζετε δυσκολία με την διαδικασία εγγραφής κανένα πρόβλημα! τήν αναλαμβάνουμε εμείς.
 •  Είστε ήδη εγγεγραμμένος χρήστης; Προχωρήστε στην αγορά του e-nokit.

 Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε για οποιαδήποτε απορία ή συμπληρωματική πληροφορία.

Καλή e-νοαπόλαυση !!

Πληροφορίες - Αγορά e-nokit ΙΔΑΙΑ

Το e-nokit ΙΔΑΙΑ το παραλαμβάνετε στην τελική τιμή των €55,00 χωρίς έξοδα αποστολής:

– Ηράκλειο Κρήτης και ευρύτερη περιοχή παράδοση στον χώρο σας.

– Αθήνα: Με ιδιοπαραλαβή από Πρακτορείο Αθήνας.

Θεσσαλονίκη: Με ιδιοπαραλαβή από Πρακτορείο Θεσσαλονίκης.

 Για οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα υπάρξει επικοινωνία για τον υπολογισμό των μεταφορικών.

 

Δείτε το e-nokit ΙΔΑΙΑ
Λίγα λόγια για την ΙΔΑΙΑ Οινοποιητική

Η Ονομασία

 «Ιδαία». Η πρώτη πανάρχαια ονομασία της Κρήτης.
Ιδαία ονομαζόταν η μητέρα των δέκα Κουρητών, τους οποίους γέννησε με τον βασιλιά της Κρήτης Δία (όχι τον θεό). Ο Δίας, για να τιμήσει τη σύζυγό του, ονόμασε ολόκληρη την Κρήτη «Ιδαία».

 Το σήμα του οινοποιείου είναι η οκτάφυλλη μαργαρίτα η οποία προέρχεται από το δίσκο της Φαιστού όπου λέγεται ότι συμβόλιζε το αστέρι του Σείριου. Αυτό το έμβλημα το συναντάμε  συχνά στα αρχαία Ελληνικά ευρήματα.

Η Περιοχή

 Το οινοποιείο βρίσκεται στη καρδιά του Κρητικού αμπελώνα στο χωριό Βενεράτο της επαρχίας Μαλεβιζίου, 17χλμ νότια του Ηρακλείου.
 Ανήκει στην ζώνη Π.Ο.Π Δαφνές μια από τις μεγαλύτερες οινοπαραγωγικές ζώνες της Κρήτης. Υπήρξε αμπελοινικό κέντρο κατά την περίοδο της Ενετοκρατίας απόδειξη αυτού τα Αρχαϊκά και Ρωμαϊκά λαξευτά πατητήρια που έχουν βρεθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επαρχία Μαλεβιζίου ήταν γνωστή για τα περίφημα γλυκά κρασιά Μαλβαζία.

Το Οινοποιείο

 Η Ιδαία οινοποιητική είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε  από τους οινολόγους Βασίλη Λαδερό και Βολιτάκη Καλλιόπη, η κοινή αγάπη τους για το κρασί και η ανάδειξη των γηγενών ποικιλιών της Κρήτης έγινε αυτοσκοπός.

 Φιλοσοφία του οινοποιείου είναι η παραγωγή ποιοτικών κρασιών με ισχυρή προσωπικότητα και δυναμικό χαρακτήρα που να ταιριάζουν με την κρητική κουλτούρα. Τα κρασιά που παράγονται ανήκουν στις κατηγορίες Π.Γ.Ε. Κρήτη και Π.Ο.Π. Δαφνές .

 Το οινοποιείο στεγάζει όλο τον απαραίτητο σύγχρονο εξοπλισμό για την παραγωγή ποιοτικών κρασιών στα πλαίσια των απαιτήσεων της υγιεινής και της ασφάλειας. Η παραγωγική δυνατότητα φθάνει τις 90.000 φιάλες το χρόνο κατά μέσο όρο, η οποία σταδιακά αυξάνεται πάντα με έμφαση στην ποιότητα και είναι ενταγμένο στους Δρόμους του Κρασιού του Νομού Ηρακλείου.
Πραγματοποιούνται γευσιγνωσίες κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Οι ποικιλίες και το κλίμα

 Οι αμπελώνες της περιοχής βρίσκονται σε υψόμετρο 500 μέτρων πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Το ανάγλυφο της περιοχής και τα πλούσια ασβεστούχα, αργιλώδη εδάφη των αμπελώνων, σε συνδυασμό με  το ιδιαίτερο μικροκλίμα που διαμορφώνεται από την Αιγαιοπελαγίτικη αύρα το καλοκαίρι δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για την αμπελοκαλλιέργεια και την δημιουργία  ποιοτικών οίνων. Οι κύριες ποικιλίες που οινοποιούνται είναι οι ερυθρές Κρητικές, Κοτσιφάλι, Λιάτικο, Μανδηλαριά και οι λευκές, Βιδιανό, Βηλάνα, Θραψαθήρι.

Η συνέχεια στις φιάλες σας ..

Tips
 • Πιο καλή η μοναξιά; ή με την αγαπημένη μας παρέα; αν επιτρέπεται! (μοιράζουμε και το κόστος..).
 • Δεν πίνουμε! Δοκιμάζουμε ..
 • Δεν αγχωνόμαστε οι προνομιακές τιμές θα μείνουν ..
 • Βάζουμε τα μωρά για ύπνο ..
 • Τα ενήλικα μωρά επιτρέπονται ..                                                                                                                                                                                                                          εις e-γείαν